Opgeluchte Wouters: 'We hadden deze punten hard nodig'

Jan Wouters is dolgelukkig met de drie punten die hij pakte tegen FC Groningen, maar de trainer van FC Utrecht begrijpt dat de uitvoering te wensen over liet.

In eigen huis worstelde Utrecht de volledige wedstrijd met Groningen, dat de betere kansen had. Een afstandsschot van Johan Mårtensson bezorgde de thuisploeg in de slotfase alsnog de zege. De opluchting was duidelijk van het gezicht van Wouters af te lezen bij FOX Sports. 'Dit is duidelijk een ontlading voor onze ploeg. We hadden deze drie punten hard nodig. Over de uitvoering zullen we het vandaag maar niet hebben.'

Vooral voor rust hield het spel van Utrecht niet over, tot teleurstelling van Wouters. 'Er stond heel veel spanning op en dat was de voornaamste reden voor ons slechte spel in de eerste helft. We waren erg onzeker en daardoor liep de opbouw ook niet goed.'

Na de hervatting gooide Wouters daarop het spelplan overboord, wat leidde tot de eerste overwinning van Utrecht in 2014. 'In de tweede helft zijn we opportunistischer gaan spelen en hebben we er een vechtwedstrijd van gemaakt. Dat is goed gelukt. Het was ook knap dat de ploeg bleef knokken nadat we die penalty misten. Als dan uiteindelijk toch die 1-0 valt, zorgt dat natuurlijk voor een grote ontlading.'

Ongelofelijk
FC Groningen-coach Erwin van de Looi kon nauwelijks geloven dat zijn elftal zonder punten De Galgenwaard verliet. 'We hebben vandaag van onszelf verloren. We hadden de eerste helft volledig onder controle, maar hebben grote kansen gemist. Daarmee hebben we de problemen over onszelf afgeroepen. Dat je deze wedstrijd alsnog verliest, vind ik ongelofelijk. De tweede helft werden we steeds minder en dat we in die laatste minuut ook nog de zege weggaven, was daarvan een logisch gevolg.'