Opgeluchte Neville krijgt hulp van oude assistent Benítez

Reacties

Begin deze eeuw was Valencia nog een uitdager van de gevestigde orde in Europa, maar onder trainer Gary Neville moet de Spaanse grootmacht oppassen dat de degradatiezone niet te dicht in de buurt komt. De eerste competitiezege sinds 7 november kwam daarom als geroepen.

Opgeluchte Neville krijgt hulp van oude assistent Benítez

Dankzij een treffer van Real Madrid-huurling Denis Cheryshev won Valencia zaterdag met 2-1 van Espanyol. Neville bleef echter nuchter na dat eerste succesje. 'Het is nog geen avond om feest te vieren ofzo, we moeten ons niet laten meeslepen. Opluchting is waarschijnlijk de beste beschrijving van wat ik voelde. Ik wilde dat het laatste fluitsignaal zo snel mogelijk zou komen. Ik zag de reactie van de fans en de spelers. Het heeft veel te lang geduurd voor deze club.'

Neville kreeg al veel kritiek te verduren sinds de Engelse oud-international het in december overnam van Nuno Espírito Santo, maar voelde zaterdag de steun van het publiek in het imposante Mestalla-stadion. 'Dat was het meest fantastische van allemaal, dat de fans ons bleven steunen. Dit is niet te danken aan de tactiek of de coach, maar aan de manier waarop de fans ons naar voren schreeuwden na het doelpunt. Daardoor werd het een emotionele wedstrijd.'

Dat de fans en de media de laatste weken uiterst kritisch waren, kan de man die zelf tot voor kort ook als analyticus werkte goed begrijpen. 'Het is hun goed recht om te zeggen wat ze hebben gezegd. Ik zou hetzelfde zeggen als journalist of fan. Ik verwacht niet dat ik word beschermd. Zoals ik het bekijk weet ik dat ik aan een gevecht bezig ben', zei Neville, die zelf als ex-speler van Manchester United regelmatig kritisch was op Louis van Gaal.

Nu Neville zelf trainer is, merkt hij dat ervaring heel veel waard is. Pako Ayestarán, voormalig assistent van Rafael Benítez tijdens diens succesperiodes bij Valencia (2001-04) en Liverpool (2004-07), komt de technische staf – die verder bestaat uit de onervaren Phil Neville en clubicoon Miguel Ángel Angulo - versterken. 'Ik wilde iemand naast mij met ervaring. Maar er is op geen enkele manier een probleem', aldus de coach van Valencia, dat elfde staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.