Opgeluchte Conte: 'Blij dat we beschikken over Del Piero'

Juventus-trainer Antonio Conte had gevoelens van spijt en woede na de moeizame 2-1 zege op Lazio. 'We domineren wedstrijden, maar maken het niet af. Gelukkig kunnen we altijd een beroep doen op Del Piero.'

Juventus had woensdagavond een vrije trap van invaller Alessandro Del Piero nodig om de Romeinen van zich af te schudden. De ploeg van Conte domineerde het duel volledig, maar kwam pas acht minuten voor tijd op de beslissende 2-1 voorsprong, nadat Simone Pepe (Juve) en Stefano Mauri (Lazio) de ruststand op 1-1 hadden bepaald.

De trainer was na afloop niet te spreken over het scorend vermogen van zijn team. 'Als we al onze scoringskansen zouden verzilveren, dan zouden we allemaal een stuk kalmer zijn en het zou beter zijn voor mijn hart. Een overwinning was ook rechtvaardig, aangezien Juventus volledig domineerde.'

'De wedstrijd leek af te stevenen op weer een gelijkspel', uitte Conte zijn frustratie. 'Totdat Del Piero van de bank kwam om een vrije trap er in te krullen. Het is een groot voordeel voor ons om op hem een beroep te kunnen doen.'

'Als je moet scoren is hij je man. Zijn aanwezigheid is altijd een bonus geweest voor het team, en dat zal altijd zo blijven. Of ik hem nu vraag om één minuut, vijf minuten, acht minuten of een hele wedstrijd te spelen; hij geeft altijd honderd procent'.

Toch staat de 37-jarige aanvaller op de nominatie om na dit seizoen transfervrij te vertrekken. Conte weigert de toekomst van zijn oud-ploeggenoot te becommentariëren. 'Mijn complimenten gaan naar Ale en het hele team. Er zal later tijd zijn om over de toekomst te praten. Nu is het belangrijk om te herstellen en klaar te zijn voor de volgende test.'

Door de overwinning op Lazio heroverde De Oude Dame de leiderspositie in de Serie A, met één punt voorsprong op achtervolger Milan. Zondag moet Juventus op bezoek bij hekkensluiter Cesena. AC Milan ontvangt een dag eerder het eveneens tegen degradatie strijdende Genoa. Foto: VI Images