Opgelucht RKC treft regeling met Belastingdienst

Reacties

RKC Waalwijk heeft een regeling getroffen met de Belastingdienst over het terugbetalen van één miljoen euro (een kleine 800 duizend euro plus boete) aan de fiscus.

Opgelucht RKC treft regeling met Belastingdienst

Sponsors helpen de club bij de gespreide terugbetaling van het bedrag. 'Want wij hebben niet de middelen om het bedrag per direct te betalen', bekende hoogste baas Remco Oversier onlangs al tegenover Voetbal International.

Het gaat in deze zaak om niet betaalde loonbelasting voor Dejan Govedarica en Yuri Petrov. Zij speelden zestien jaar terug in het shirt van RKC. In het bedrag is ook een boete opgenomen. De zaak diende in 2003. In 2006 werd uitspraak gedaan en onlangs pas heeft de rechtbank in hoger beroep geoordeeld.

Hoewel RKC blij zegt te zijn 'dat het dossier nu is gesloten', is het moeten terugbetalen van de schuld voor de club een flinke rib uit het fragiele lijf. In welke termijnen het bedrag moet worden terugbetaald is nog niet bekend. Feit is dat  op een totale begroting van amper vijf miljoen euro een jaarlijks bedrag van om en nabij de honderdduizend euro veel geld is.

Het was voor trainer Erwin Koeman expliciet de reden om na dit seizoen te vertrekken bij RKC. De coach ziet geen perspectief meer nu de spelersbegroting van 2,1 miljoen mogelijk terugzakt naar 1,8 miljoen euro.

Oversier stelde onlangs in VI al dat lijfsbehoud in de Eredivisie tamelijk cruciaal is voor RKC aangezien de FOX-gelden (televisiegeld) ongeveer een kwart van de begroting bedragen. Bij degradatie valt de club desondanks niet om, stelt hij. In spelerscontracten zijn bijvoorbeeld clausules opgenomen dat bij degradatie minder verdiend gaat worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.