Opgeleefde Zeneli wil winnen voor zijn ouders

Reacties

Arber Zeneli voelt zich na een vormdip met de week sterker worden. Tegen Roda JC Kerkrade hoopt hij de stijgende lijn te verzilveren met een zege voor SC Heerenveen.

Opgeleefde Zeneli wil winnen voor zijn ouders

Zeneli (21) begon flitsend aan het seizoen met zes doelpunten in de maanden augustus, september en oktober. Daarna viel hij droog en werd ook zijn spel minder flitsend. 'Ik heb het een tijdje lastig gehad vanwege familiezaken, maar dat is nu achter de rug en ik voel me steeds sterker', aldus de international van Kosovo.

'Tegen FC Twente (1-0, red.) ging het met mij al veel beter dan de afgelopen wedstrijden. Ik werk er nu elke dag keihard aan om weer de oude Arber te worden, hopelijk ga je die tegen Roda weer zien. Ik voel me weer vrij in mijn hoofd en ben gelukkig. Dat is belangrijk voor mij', vervolgt Zeneli.

Zeneli is extra gebrand om zich zaterdag tegen Roda te bewijzen, want dit weekend zijn pa en ma Zeneli over uit Zweden. 'Ze zijn er tot zondag, dus dat is heel fijn. Hopelijk kan ik wat aan ze laten zien en winnen we eindelijk weer een wedstrijd. We zijn er zo vaak dichtbij geweest, maar telkens zat het tegen.'

Kleine ruimte
Juist tegen Roda, dat waarschijnlijk defensief zal opereren, kan Zeneli met zijn kwaliteiten in de kleine ruimte beslissend zijn. Hetzelfde geldt voor Sam Larsson en Martin Ødegaard, die vanwege de schorsing van Pelle van Amersfoort waarschijnlijk weer in de basis begint. 'Wij moeten de oplossingen gaan verzinnen', ging Zeneli verder. Behalve Van Amersfoort zijn ook Wout Faes en Jeremiah St. Juste afwezig vanwege schorsingen, terwijl Stijn Schaars nog geblesseerd is.

'We hebben zoveel kwaliteiten voorin dat het niet normaal is dat we de laatste tijd zo weinig gescoord hebben', wijst hij op de magere oogst van een goal in de afgelopen vijf wedstrijden. 'Iedereen die de eerste competitiehelft heeft gezien, weet dat wij heel goed kunnen voetballen. Hopelijk kunnen we dat tegen Roda weer laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.