Opgeleefde Hersi plakt er nog jaar aan vast in Australië

Western Sydney Wanderers kan nog zeker een jaar beschikken over Youssouf Hersi. De dertigjarige middenvelder heeft zijn contract met de Australische club met twaalf maanden verlengd.

Opgeleefde Hersi plakt er nog jaar aan vast in Australië

Hersi hervond in Australië zijn voetbalgeluk na bijna twee jaar zonder wedstrijden. De middenvelder tekende in 2012 voor Alki Larnaca, maar het Cypriotische avontuur eindigde voor de blessuregevoelige speler na drie maanden en zonder een wedstrijd.

Op 6 oktober 2012 kwam met zijn debuut voor Western Sydney Wanderers een einde aan een lange absentie, die mede was ingegeven door knieproblemen. 'De trainers hebben me enorm geholpen na mijn blessure', aldus Hersi. 'Ze hebben me gesteund. Tony (Popovic, red) en Ante (Milic) zijn fantastisch voor me geweest en hadden vertrouwen in me.' Met vier treffers in vijftien duels drukt Hersi een stempel op het spel van Western Sydney Wanderers, dat in het debuutjaar op het hoogste niveau in Australië derde staat. Maar de oud-Ajacied wil meer. 'Ik wil iets winnen met Wanderers. Als het dit seizoen niet lukt, dan volgend jaar.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen