Opgeleefde Gervinho verlengt contract bij AS Roma

Reacties

AS Roma heeft het contract van Gervinho (27) opengebroken en verlengd tot medio 2018. De Ivoriaanse international gaat in de komende jaren 2,9 miljoen euro per seizoen verdienen, zo melden de Romeinen op de clubwebsite.

Opgeleefde Gervinho verlengt contract bij AS Roma

Gervinho heeft de contractverlenging én salarisverhoging grotendeels te danken aan trainer Rudi Garcia. De coach van AS Roma haalde de aanvaller vorig seizoen naar Rome, nadat hij bij Arsenal allang geen vaste waarde meer was.

In 2011 had Arsenal Gervinho nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van Lille, waar hij zich onder leiding van Garcia in de kijker had gespeeld. Bij Arsenal kon de aanvaller de verwachtingen nooit waarmaken, waarop de Londenaren hem voor acht miljoen euro van de hand deden.

Net als eerder in zijn loopbaan benaderde Gervinho onder Garcia wel weer zijn gewenste niveau en kwam hij vorig seizoen tot negen goals in 33 optredens. Dit seizoen staat de werkgever van Urby Emanuelson en Kevin Strootman na twee duels alweer op zes punten. Gervinho scoorde één keer en gaf een assist in die twee optredens. Overigens is het bij AS Roma gebruikelijk dat het salaris van de spelers bekendgemaakt wordt bij contractverlengingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.