Operatieve ingreep Barça-coach Vilanova goed verlopen

De operatie van Barcelona-trainer Tito Vilanova aan zijn speekselklieren is goed verlopen. Dat heeft Barcelona op de eigen website laten weten. Bij de coach werd woensdag opnieuw kanker aan zijn speekselklieren geconstateerd.

Operatieve ingreep Barça-coach Vilanova goed verlopen

Hoe lang de trainer in het ziekenhuis blijft is afhankelijk van de vooruitgang van Vilanova, zo luidt een officiële verklaring. Het herstel, waar chemotherapie en bestralingen aan te pas komen, neemt waarschijnlijk zo'n zes weken in beslag. 'Rust is erg belangrijk, maar deze keer is het minder serieus', vertelde de trainer aan Spaanse media.

'Het is op een andere plaats en deze keer is het gemakkelijker te behandelen', doelde Vilanova op het feit dat hij opnieuw is geveld door de ziekte. Vorig jaar werd er bij hem reeds een tumor in de speekselklieren verwijderd. Afhankelijk van hoe zijn herstel verloopt zal Vilanova de behandelingen mogelijk wel kunnen combineren met zijn werkzaamheden bij Barcelona.

Assistent-trainer Jordi Roura neemt voorlopig de honneurs van de zieke Vilanova waar. Vorig seizoen was Vilanova ook al lange tijd niet in staat zijn functie als assistent van Pep Guardiola te bekleden, nadat er in november 2011 een tumor in zijn speekselklieren moest worden verwijderd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's