Operatie kost opgeluchte Thern rest van het seizoen

Reacties

SC Heerenveen kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Simon Thern. De 23-jarige Zweed kampt al een langere periode met een flinke enkel/voetblessure en daaraan wordt hij op 5 januari geopereerd.

Operatie kost opgeluchte Thern rest van het seizoen

Thern is opgelucht dat er een einde komt aan zijn blessureleed. 'Als alles achter de rug is, kan ik gelukkig weer spelen en trainen zonder pijn. Het is vervelend als je altijd last hebt. Een operatie is daarom noodzakelijk en de juiste beslissing', zegt de Zweed op de clubwebsite.

Thern kwam halverwege vorig seizoen naar het Abe Lenstra Stadion en maakte met zijn dynamische spel behoorlijk indruk. Dit seizoen vielen de prestaties van de voetballer toch tegen. Hij werd door interim-trainer Foppe de Haan zelfs gepasseerd ten faveure van Morten Thorsby, die afgelopen week nog uitblonk in het duel met Excelsior.

In de wedstrijden dat Thern wel in actie kwam, speelde hij door zijn voortdurende klachten geregeld met pijnstillers. De revalidatie van de operatie zal naar verluidt ongeveer zes á zeven maanden in beslag nemen. De kans is klein dat de Friezen zich door de blessure van de Zweed direct gaan versterken. Met Thorsby, Caner Cavlan, Branco van den Boomen, maar ook Joey van den Berg en Jerry St. Juste heeft De Haan nog genoeg keuzemogelijkheden voor het middenveld. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.