Operatie kost opgeleefde Bakkali het EK met België

Reacties

Zakaria Bakkali sukkelt al maanden met een schaambeenblessure en moet nu een operatie ondergaan. De twintigjarige Belg komt daardoor dit seizoen niet meer in actie en mist het EK 2016 in Frankrijk.

Operatie kost opgeleefde Bakkali het EK met België

Bakkali debuteerde in oktober 2013 al bij het Belgische nationale elftal, maar daarna raakte hij bij PSV op een zijspoor en verloor hij ook zijn plek bij de selectie van bondscoach Marc Wilmots. Afgelopen zomer maakte de dribbelaar echter de overstap naar Valencia, waar hij voor de winterstop regelmatig tot de uitblinkers behoorde, wat hem na twee jaar weer een oproep voor België opleverde. Tegen Andorra (1-4) speelde hij elf minuten mee met De Rode Duivels.

In alle competities kwam Bakkali dit seizoen negentien keer in actie voor Valencia, daarin maakte hij één doelpunt en gaf hij vier assists. Zijn laatste speelminuten waren op 10 februari in het duel met Barcelona in het toernooi om de Copa del Rey. Ondanks de vele aanvallende opties gold Bakkali toch als kanshebber voor de selectie van de Belgen voor het EK. Dat toernooi kan de ex-PSV'er echter op zijn buik schrijven, de revalidatie van zijn operatie zal minstens tot de zomer duren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.