Openingsgoals dit seizoen goud waard voor Southampton

Reacties

Southampton vaart dit seizoen wel bij een 1-0 voorsprong. De ploeg van manager Ronald Koeman heeft van alle clubs in de Premier League het hoogste puntengemiddelde in duels waarin ze als eerste scoort.

Openingsgoals dit seizoen goud waard voor Southampton

Southampton brak dit seizoen in dertien van zijn 22 competitieduels de score open. Da's niet het vaakst van alle clubs, maar het levert The Saints gemiddeld wel de meeste punten op. Twaalf keer mondde zo'n openingstreffer uit in een overwinning, tegen één gelijkspel (tegen koploper Chelsea, 1-1).

Met een puntenmoyenne van 2,85 blijven The Saints Newcastle United (2,67), het Manchester United van manager Louis van Gaal (2,62), Manchester City (2,60) en Chelsea (2,56) voor. Southampton, de huidige nummer drie van de Premier League, kwam in zijn laatste zes competitieduels telkens op voorsprong en won vijf van die duels (één gelijkspel).

In de acht wedstrijden waarin Southampton de openingsgoal juist aan de tegenstander moet laten, komt de ploeg maar moeizaam tot punten. Getuige één zege, één gelijkspel en liefst zes nederlagen ontbeert het de formatie van Koeman in die wedstrijden blijkbaar aan veerkracht om de openingstreffer onschadelijk te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.