Openingsduel en finale WK in Luzhniki-stadion van Moskou

Reacties

Het Luzhniki-stadion in Moskou is over ruim drie jaar in Rusland het decor van zowel de openingswedstrijd als de finale van het WK. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag bekend gemaakt.

Openingsduel en finale WK in Luzhniki-stadion van Moskou

De Russische voetbaltempel, die normaal gesproken onderdak biedt aan de thuiswedstrijden van Spartak en Torpedo Moskou en de nationale ploeg, was door het omstreden WK-bid van Rusland al voorgedragen voor beide wedstrijden. De FIFA heeft dat verzoek nu officieel gemaakt.

Luzhniki voegt zich daarmee bij een select gezelschap. Het is na Stadio Olimpico (Rome), het oude Olympisch Stadion van München en het Londense Wembley het vierde stadion dat zowel de WK-finale, de Champions League-finale als de Olympische Spelen heeft gehuisvest.

Waar Luzhniki het WK opent en afsluit op respectievelijk 14 juni en 15 juli en waar vier dagen eerder ook de tweede halve finale in Moskou is, kreeg Sint-Petersburg de eerste halve finale en de strijd om de derde plaats toegewezen. Dat zal gebeuren in de nieuwe Zenit Arena, die naar verwachting volgend jaar af is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.