Openhartige Burgzorg: 'Vroeg me af of ik ooit nog mocht voetballen'

Reacties

Delano Burgzorg vierde zaterdag zijn rentree bij FSV Mainz 05. De 23-jarige aanvaller verruilde Heracles Almelo in januari voor de Bundesliga-club, maar kwam door flink wat pech tot slechts drie optredens. Nu hij weer fit is, mikt de aanvaller op een herkansing.

Openhartige Burgzorg: 'Vroeg me af of ik ooit nog mocht voetballen'

Mainz huurde Burgzorg in januari voor een half jaar van Heracles. Ondanks de pech die de aanvaller had, lichtte de Duitse club later de koopoptie om hem definitief over te nemen. Kort na zijn komst werd Burgzorg besmet met het coronavirus. Als gevolg daarvan kreeg hij te maken met een ontstoken hartspier.

De medische staf en de dokters wilden geen enkel risico nemen met Burgzorg. 'Toen ik hoorde dat ik corona had, dacht ik dat ik twee weken later wel weer op het veld zou staan', zei de Nederlander in gesprek met BILD. 'Toen kwam dit. Ze zeiden dat ik lang niet zo gaan spelen. Vervolgens zat ik thuis, ik was gebroken, verdrietig. Ik werd gek. Na twee maanden vroeg ik me af of ik ooit nog zou mogen voetballen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel trainer Bo Svensson kort geleden nog zei dat hij bij de start van de voorbereiding niet rekende op Burgzorg deed de aanvaller zaterdag mee in het oefenduel met amateurclub Wormatia Worms. 'Ik kreeg donderdag groen licht. Ik mag niet alleen weer trainen, maar ook voetballen', glunderde Burgzorg. 'Ik ben zo blij. Voetbal betekent alles voor me.'

Burgzorg is erop gebrand om dit seizoen te laten zien wat hij kan. Vorig seizoen scoorde hij nog in een van zijn weinige optredens voor Mainz. In de met 3-1 verloren wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin maakte Burgzorg de enige goal van zijn ploeg. 'Nu heb ik nog wat in te halen wat voorbereiding betreft, maar ik weet zeker dat ik klaar ben voor de eerste bekerronde.' Op 31 juli treft Mainz dan Erzgebirge Aue.

Bekijk hier al onze video's
Meer FSV Mainz 05
Meer over FSV Mainz 05
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.