Op Bundesliga hopende Brama meldt zich bij start Twente

Reacties

Terwijl het WK pas net begonnen is, is voor FC Twente de voorbereiding op het nieuwe seizoen al gestart. Ook Wout Brama meldde zich woensdagmiddag op de eerste training van de Tukkers.

Op Bundesliga hopende Brama meldt zich bij start Twente

Hoewel hij per 1 juli zijn contract heeft opgezegd bij FC Twente, was Brama van de partij bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Alfred Schreuder trapte af voor zijn eerste training als officiële hoofdcoach van de Enschedese club. De 27-jarige Brama maakt al vanaf 2005 deel uit van de selectie in Enschede en wil zijn carrière graag voortzetten in de Bundesliga. Zolang zich geen nieuwe club heeft aangediend, wil hij onder Schreuder blijven trainen.

'Het liefst heb ik dat Wout ook volgend seizoen bij ons speelt', aldus de nieuwe trainer. 'Alleen al doordat hij meetraint, leren jonge spelers veel van hem. Daarom vind ik het ook geen probleem dat hij in de voorbereiding met ons meetraint.'

Schreuder begon met twintig spelers, die drie dagen lang fysiek zullen worden getest. Na de eerste trainingsweek krijgen de voetballers zes dagen vrij. Op 2 juli moeten ze zich weer melden op het trainingscomplex. Andreas Bjelland, Rasmus Bengtsson, Quincy Promes, Kyle Ebecilio, Dusan Tadic en Luc Castaignos voegen zich normaal gesproken dan ook bij de selectie. WK-ganger Felipe Gutiérrez (Chili) zal later instromen.

Ook nieuweling Darryl Lachman, die overkwam van PEC Zwolle, was aanwezig. 'Ik heb naar deze trainingsdag uitgekeken, het was fijn weer op het veld te staan', zegt Lachman op de clubwebsite. 'De laatste wedstrijden van het vorige seizoen heb ik dan wel gespeeld bij PEC Zwolle, maar daarvoor ben ik er 13 weken uit geweest met een blessure. Ik ben blij dat het weer begonnen is. Bij een nieuwe club moet je de eerste dagen altijd even wennen aan de spelers en je draai vinden, maar dat zal in de loop van de week al wel goed komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.