Ook Vitesse stuurt RKC puntloos naar huis

Ook op bezoek bij Vitesse bleef RKC Waalwijk met lege handen staan. De 3-1 nederlaag betekende alweer het zevende verlies voor de gepromoveerde Brabantse club. Vitesse klimt naar een positie in de middenmoot van de Eredivisie.

De thuisclub kwam al rap op een 1-0 voorsprong. Lasse Nilsson brak de wedstrijd in de tweede minuut met een rake kopbal open en leek Vitesse daarmee de weg te wijzen naar een simpele overwinning. RKC stribbelde echter wel degelijk tegen.

De gasten kregen in de 24ste minuut een strafschop na een handsbal van Nicky Hofs. Gijs Luirink miste de grote kans op de gelijkmaker, maar Fouad Idabdelhay kopte uit de aansluitende hoekschop alsnog de 1-1 binnen.

In Gelredome kon er echter geen onduidelijkheid bestaan over welke ploeg de beste was. Vitesse besliste de wedstrijd door vlak voor en vlak na het rustsignaal te scoren. Santi Kolk benutte een strafschop (in één keer) en Paul Verhaegh maakte er in de 49ste minuut 3-1 van na een een-twee met Nilsson.

Vitesse komt door de zege op acht punten uit zeven wedstrijden. RKC is nog steeds niet verlost van het hatelijke aantal van nul punten.