Ook verdediger Lovren verlaat Koeman voor Liverpool

Reacties

Dejan Lovren is officieel speler van Liverpool. De verdediger komt voor zo'n dertig miljoen euro over van Southampton en tekent voor vier jaar.

Ook verdediger Lovren verlaat Koeman voor Liverpool

Door de overgang van Lovren ziet nieuwbakken Southampton-trainer Ronald Koeman de exodus bij The Saints maar doorgaan. Eerder trok Liverpool al Rickie Lambert en Adam Lallana aan, terwijl Luke Shaw naar Manchester United verkaste. Met de zak geld die Southampton daarvoor terugkreeg, haalde Koeman tot nu toe Graziano Pellè (Feyenoord) en Dusan Tadic (FC Twente).

Liverpool, dat Luis Suarez voor een duizelingwekkend bedrag zag verhuizen naar Barcelona, gaat komend seizoen voor het eerst sinds 2009 weer de Champions League in en is derhalve druk doende met het versterken van de selectie. Emre Can en Lallana werden gehaald voor het middenveld, terwijl Lambert en Lazar Markovic The Reds van nieuwe aanvallende impulsen moeten voorzien.

Met Lovren heeft Liverpool-trainer Brendan Rodgers nu ook zijn gewenste defensieve versterking binnen. De 25-jarige Kroaat begon zijn carrière bij Dinamo Zagreb, waarna hij in 2010 naar Olympique Lyon vertrok. Die club verkocht hem medio 2013 aan Southampton, dat hem nu dus weer slijt aan Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.