Ook Twente gecharmeerd van NAC-middenvelder Gudelj

FC Twente heeft belangstelling voor NAC Breda-speler Nemanja Gudelj. De club uit Enschede voegt zich daarmee bij AZ en Fiorentina, dat in de voorbije transferperiode al dichtbij het aantrekken was van de middenvelder.

Ook Twente gecharmeerd van NAC-middenvelder Gudelj

Toen ketste de deal af omdat de Italianen geen bankgarantie konden overleggen. Gudelj (20) is ook dit seizoen met afstand de beste speler van NAC. De international van Jong Servië heeft in Breda nog een contract tot 2015, maar gezien de grote financiële problemen bij de Brabantse club lijkt het waarschijnlijk dat Gudelj in de winterstop vertrekt.

Die ambitie heeft hij zelf ook. NAC Breda, dat een schuld heeft van 12.3 miljoen euro, probeert hem evenwel tot de zomer in Breda te houden. De clubleiding houdt in de onderhandelingen met geïnteresseerde clubs de optie open om Gudelj te verkopen en hem vervolgens een half jaar te huren.

De mogelijke opbrengst voor Gudelj – tenminste twee miljoen euro – gaat immers rechtstreeks naar de schuldeisers. Dat betekent dat de clubleiding bij een vertrek slechts zijn salaris kan benutten voor het aantrekken van een vervanger. (Dennis van Bergen) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's