Ook Twente doet beroep op compensatiefonds FIFA

In navolging van PSV kan ook FC Twente compensatie tegemoet zien voor blessureleed bij een van hun internationals. Waar de Eindhovense club een beroep kon doen op het in mei ingestelde fonds inzake de blessure van Ola Toivonen, kunnen de Tukkers geld tegemoet zien door de kwetsuur van Leroy Fer.

Ook Twente doet beroep op compensatiefonds FIFA

Het Club Protection Program (CPP) is in mei door de FIFA in het leven geroepen om clubs te compenseren voor spelers die een blessure oplopen bij de nationale ploeg en daardoor een langere periode niet beschikbaar zijn voor hun club.

Het fonds keert een bedrag uit dat gerelateerd is aan het jaarsalaris van de speler met een maximum van 7,5 miljoen euro. De compensatie gaat in na de 29ste dag van de absentie. Die eerste maand is wel voor rekening van de desbetreffende club.

Toivonen raakte vorige week geblesseerd bij de training van Zweden. De aanvallende middenvelder is liefst een half jaar uit de roulatie met een zware hamstringblessure (afgescheurde hamstringpezen). In het geval van Toivonen bedraagt de compensatie 375 duizend euro.

Fer, die in de beginfase van het seizoen was uitgegroeid tot de belangrijkste speler bij de Enschedeërs, werd begin september geopereerd aan een beschadigde buitenmeniscus. De middenvelder hoopt binnen enkele weken zijn rentree op het trainingsveld te maken. Fer raakte geblesseerd tijdens de vorige interlandronde van Oranje. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's