Ook Tottenham slachtoffer van opgeleefd Newcastle

Reacties

Met vier Nederlanders in de basis heeft Newcastle United voor een stunt gezorgd op bezoek bij Tottenham Hotspur. Door een late treffer van Ayoze Pérez was de nummer vijftien van de Premier League met 2-1 te sterk voor de nummer vijf.

Ook Tottenham slachtoffer van opgeleefd Newcastle

Vooral het middenveld van Newcastle was oranje getint op White Hart Lane. Vurnon Anita stond in het centrum, Georginio Wijnaldum op links en Siem de Jong (na een uur gewisseld) diende als verbinding tussen de middelste linie en de aanval. Rechtsback Daryl Janmaat maakte het Nederlandse kwartet compleet.

Zij konden echter niet voorkomen dat Tottenham, waar doelman Michel Vorm negentig minuten op de bank bleef, op voorsprong kwam. Vijf minuten voor de pauze kopte uit een corner van voormalig Ajacied Christian Eriksen Eric Dier de bal achter Rob Elliot, die de geblesseerde Tim Krul vervangt in het Newcastle-doel.

Maar Newcastle gaf zich niet gewonnen. Tottenham kreeg wel de betere kansen, maar de ploeg van manager Steve McClaren bood dapper tegenstand en verzaakte niet. Sterker nog: een kwartier voor tijd kwamen The Magpies op gelijke hoogte. Aleksandar Mitrovic nam de gelijkmaker voor zijn rekening..

Na die goal zetten The Magpies een slotoffensief in. Aanvankelijk leek dit niet tot de gehoopte 2-1 te leiden. Maar met het eindsignaal in zicht, lukte het Newcastle toch om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Pérez verschalkte Hugo Lloris van dichtbij en werd de matchwinner. De ploeg van McClaren begint langzamerhand een ware reuzendoder te worden. Vorige week was zijn formatie namelijk ook al met 2-0 te sterk voor Liverpool, mede dankzij één doelpunt van Wijnaldum.

Door de zege bij Tottenham klimt Newcastle naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Het heeft nu zestien punten. Spurs blijft steken op 26 punten. Ondanks de nederlaag hoeft het geen plaatsen in te leveren op de ranglijst en blijft de vijfde stek gehandhaafd. De nederlaag in eigen huis was pas de tweede van Tottenham in dit Premier League-seizoen. Alleen het Manchester United van manager Louis van Gaal was eerder, op de eerste speeldag, te sterk voor de Londense formatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.