Ook Timmer kan ploeterend Feyenoord niet redden

Feyenoord staat voor een loodzware opgave in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi. De thuiswedstrijd tegen Kalmar FF werd kansloos met 1-0 verloren. Als de Rotterdammers de groepsfase willen bereiken, zullen ze tijdens de return in Zweden ten minste één keer moeten scoren.

Ook Timmer kan ploeterend Feyenoord niet redden

Feyenoord begon angstig aan de wedstrijd en slaagde er niet in zich te herpakken. Bij de Rotterdammers sprong de bal van hun voeten en ze grossierden in balverlies. Desondanks vond de thuisclub het eerste half uur een aantal openingen in de Zweedse defensie. Tim de Cler werd een aantal keren vrijgespeeld, maar net als bij veel van zijn ploeggenoten ontbrak ook bij de linksback de finesse bij het geven van de eindpass.

Ook Kalmar begon voorzichtig aan de wedstrijd. Het was wat dat betreft veelzeggend dat de eerste grote kans pas na ruim een half uur viel te noteren. Jonathan de Guzman kopte net naast na een voorzet van Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord was toen overigens al ontsnapt aan een rode kaart. Het vasthouden van de doorgebroken Patrik Ingelsten door André Bahia bleef onbestraft.

Na rust kwam er iets meer tempo in de wedstrijd, maar het was vooral Kalmar dat gas gaf. Met name Ingelsten kreeg kans op kans. Tot drie keer toe had doelman Henk Timmer een antwoord op inzetten van de Zweedse spits. De verdedigingsfouten deden Feyenoord geen goed. Het zelfvertrouwen leek tot een dieptepunt te dalen.

In de 72ste minuut sloeg het noodlot dan toch toe. Viktor Elm, vanaf januari uitkomend voor SC Heerenveen, liep bij een vrije trap simpel weg bij zijn bewaker Serginho Greene en kopte de 0-1 achter Timmer. Met de van een voetblessure herstelde Roy Makaay als invaller probeerde Feyenoord nog wel druk te zetten, maar het offensief was krachteloos.

Bekijk hier al onze video's