Ook tegen Telstar blijven de treffers van Zwolle uit

FC Zwolle hapert op weg naar de titel in de Jupiler League. Ook Telstar bracht de koploper puntenverlies toe. Almere City FC liep twee punten in op Fortuna Sittard.

Telstar-FC Zwolle 0-0Na twee doelpuntloze remises tegen RBC Roosendaal en FC Dordrecht zag FC Zwolle-trainer Art Langerer in Telstar een goede tegenstander om af te rekenen met de improductiviteit. De ploeg uit Velsen beperkt zich minder tot het verdedigen, zo stelde Langerer. Maar Zwolle slaagde er ook tegen Telstar niet in te scoren. In de tweede helft verzuimden Sjoerd Ars en Danny Schreurs (foto) de improductieve reeks te doorbreken.

Helmond Sport-FC Emmen 2-2Helmond Sport-trainer Jurgen Streppel wilde geen gas terugnemen met het oog op de nacompetitie, waarvan de Brabantse ploeg al verzekerd is. Tegen FC Emmen bleek dat ook het geval, want in de slotfase dacht de thuisploeg de overwinning te pakken. Acht minuten na de tweede gele kaart voor Emmen-aanvaller Jeffrey de Visscher zette Ilja van Leerdam Helmond Sport op 2-1. Invaller Randy Wolters bracht in de slotfase FC Emmen alsnog langszij.

BV Veendam-SC Cambuur 1-1BV Veendam sloeg de aanval van SC Cambuur op de vierde plaats af. De Groningse ploeg zocht na 45 minuten de kleedkamer nog op met een achterstand na een treffer van Reza Goochannejhad. In de tweede helft herstelde BV Veendam zich, hetgeen resulteerde in de gelijkmaker van Angelo Cijntje. Ondanks kansen voor beide doelen bleven meer doelpunten achterwege, waardoor de voorsprong van Veendam op Cambuur vijf punten bleef.

Almere City FC-FC Eindhoven 3-0Almere City FC zette de goede reeks voort. Na ruim een half uur had de ploeg van trainer Dick de Boer de overwinning binnen bereik. FC Eindhoven had geen antwoord op de treffers van verdedigers Touvarno Pinas en Paul de Lange. Mitchell Burgzorg maakte drie minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde voor Almere City FC, dat ondanks het succes nog flink in de problemen zit.

AGOVV Apeldoorn-FC Volendam 2-1Michel Hemmen bracht FC Volendam weer een gevoelige tik toe. De aanvaller van AGOVV Apeldoorn tekende voor twee treffers tegen de Noord-Hollandse formatie, die twee weken geleden ook al ten onder ging bij hekkensluiter Almere City FC. De aansluitingstreffer van Mohammed Ajnane kwam te laat om een nieuwe zeperd te voorkomen.

Fortuna Sittard-MVV Maastricht 0-0Zowel Fortuna Sittard als MVV Maastricht liet de kansen liggen om de Limburgse derby winnend af te sluiten. De thuisploeg kreeg in de tiende minuut de uitgelezen mogelijkheid nadat scheidsrechter Pol van Boekel een strafschop toekende na een overtreding op Fernando Ricksen. MVV-keeper Job Bulters had echter een antwoord op de inzet van Anthony Di Lallo. Aan de andere lieten Paddy John en Malcolm Esajas kansen liggen.

FC Den Bosch-FC Dordrecht 0-0FC Den Bosch en FC Dordrecht zijn nog in de race voor een plaats in de nacomptitie, maar kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het punt was vooral voor de gasten winst, want met kunst en vliegwerk werd een treffer van FC Den Bosch voorkomen. Foto: VI Images