Ook Standard spint garen bij miljoenendeal Witsel

Reacties

Niet alleen Zenit Sint-Petersburg en Axel Witsel worden financieel beter van de miljoenentransfer van de Belgische middenvelder naar China. Vier procent van de transfersom van twintig miljoen euro die Tianjin Quanjian voor Witsel betaalde, gaat als opleidingsvergoeding naar Standard Luik.

Ook Standard spint garen bij miljoenendeal Witsel

Het betekent dat de Belgische club circa 800 duizend euro vangt voor de zelfopgeleide speler die in 2011 voor negen miljoen euro naar Benfica verkaste. Een jaar later telde Zenit maar liefst veertig miljoen euro neer voor de 27-jarige international, die met zijn lucratieve transfer naar de club van trainer Fabio Cannavaro nu weer geld in het laatje brengt van Standard.

Witsel is inmiddels voor zichzelf begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, voordat hij zich in China meldt bij zijn nieuwe werkgever. De tachtigvoudig international kondigde zijn overgang maandag al aan door te stellen dat hij het aan bod – een vierjarig contract met een jaarsalaris van achttien miljoen euro – niet kon weigeren.

Witsel haastte zich om zijn excuses aan te bieden aan Juventus, dat lang de club leek te worden waar hij zijn loopbaan zou vervolgen. In tegenstelling tot De Oude Dame was Tianjin wel bereid te voldoen aan de eisen van Zenit, dat onlangs het aflopende contract van de Belg nog een flinke afkoopsom wilde hebben. Dinsdag bevestigde Witsel de transfer op zijn eigen website.

Great work today ✔ Back at it 💪🏃💯 #AW28 #training

Een video die is geplaatst door Axel Witsel (@axelwitsel28) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.