Ook Sociedad slachtoffer Messi, Suarez en Neymar

Met de zevende competitieoverwinning op rij in het eigen Camp Nou heeft Barcelona tegen Real Sociedad zijn status van koploper waargemaakt (4-0), zoals Neymar en Luis Suarez hun vorm bevestigden.

Lionel Messi kwam zaterdag na twee maanden weer aan de aftrap in de Primera División. De Argentijn, die verlost van zijn knieklachten vorige week als invaller zijn rentree had gemaakt tegen Real Madrid, bleef bij zijn comeback in Camp Nou lange tijd droog staan. In de 87ste minuut was hij dicht bij een doelpunt. Zijn inzet eindigde echter tegen de lat. In de blessuretijd kwam dan toch de goal met een intikkertje.

De wedstrijd tegen Real Sociedad was al beslist door zijn aanvalspartners die bij absentie van Messi de honneurs meer dan overtuigend hadden waargenomen. Suarez, die vorige week met twee goals zijn vorm had laten zien, nam voor rust met een rake volley één treffer voor zijn rekening.

Maar de man van de wedstrijd was Neymar. De Braziliaan tekende niet alleen voor de openingstreffer, op aangeven van Dani Alves na voorbereidend werk van Messi. Maar hij was ook verantwoordelijk voor de 3-0 in de 53ste minuut. Daarmee besliste hij de wedstrijd en voerde hij zijn productie op tot veertien doelpunten in twaalf competitiewedstijden

Mede door de trefzekerheid van Neymar en Suarez blijft Barcelona koploper in de Primera División, waarbij nummer twee Atlético Madrid later zaterdag tegen Espanyol moet winnen om het gat tot vier punten te doen slinken. Dat de kracht van de Catalanen bij het super-aanvalstrio ligt werd nog eens onderstreept tegen Sociedad. Want Messi, Suarez en Neymar hebben 30 van de 33 goals voor hun rekening genomen.