Ook Sevilla faalt weer in het nieuwe jaar

De strijd om de Spaanse landstitel wordt alleen maar spannender. Na de blamerende nederlaag van Barcelona bij Espanyol, liet ook koploper Sevilla het opnieuw afweten. De Andalusiërs verloren thuis van Real Mallorca met 2-1.

Voor Sevilla was het de tweede nederlaag op rij in 2007. Vorige week bleek Real Zaragoza al te sterk. Deze keer viel er opnieuw weinig af te dingen aan de nederlaag. Mallorca was gewoonweg beter.

Toch was het verrassend dat de eilandbewoners na rust een 1-0 achterstand ombogen in een zege. Juist voor rust waren ze een stuk beter. Eén moment werd Mallorca fataal. Frederic Kanouté maakte zijn vijftiende van het seizoen uit een strafschop nadat Miguel Angel Moya Jesús Navas in de rug had geduwd.

In de tweede helft hielp Sevilla de tegenstander in het zadel. Jose Nunes maakte gelijk omdat Daniel Alves een hoekschop slecht verwerkte. Barcelona-huurling Maxi López werd matchwinner. De Argentijn strafte een kinderlijk gepruts in de verdediging van Sevilla af.

Ondanks de nederlaag blijft Sevilla koploper, al heeft Barcelona één verliespunt minder. Mallorca kon de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.