Ook Sevilla en Valencia maken weg vrij voor Barcelona

Barcelona zal met veel plezier hebben toegekeken hoe de naaste concurrentie heeft gepresteerd zaterdagavond. Na de nederlaag van Villarreal speelden Sevilla en Valencia onderling gelijk (0-0).

De wedstrijd tussen de nummer vier en vijf was erg matig. Het aantal kansen was klein en het niveau verre van hoogstaand. Dat er niet werd gescoord in Andalusië, was dan ook geen verrassing.

Voor Valencia-spits David Villa was het de zesde wedstrijd op rij dat hij zijn voormalige ploeggenoot Andrés Palop niet wist te passeren. De doelman van Sevilla kreeg bovendien maar één tegengoal te verwerken in zes duels met zijn oude club.

Voor Hedwiges Maduro was er eveneens reden om tevreden terug te keren naar huis. De ex-Ajacied viel in 78ste minuut in en maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Valencia dit seizoen.

Valencia en Sevilla geven nu vier punten toe op Barcelona, dat daar zondag bij winst thuis op Getafe zeven van kan maken.