'Ook Schaars heeft aanvullende eisen Sporting in contract'

Reacties

Niet alleen Santiago Arias heeft extra bepalingen in zijn contract. Ook PSV'er Stijn Schaars heeft volgens een document dat is uitgelekt door Football Leaks een bijzondere clausule in zijn overeenkomst.

'Ook Schaars heeft aanvullende eisen Sporting in contract'

PSV betaalde medio 2013 aan Sporting Lissabon 675 duizend euro voor de inmiddels 32-jarige linkspoot, maar de Eindhovenaren moeten volgens een document op de website liefst tien miljoen euro bijbetalen als hij binnen vier seizoenen bij Benfica of FC Porto belandt. Football Leaks is een site die continu geheime clausules uit de transferwereld onthult.

Eerder al lekte uit dat PSV bij een toekomstige transferaanbieding voor Santiago Arias in overleg moet met zijn oude club Sporting Lissabon. PSV zou een kopie van de aanbieding naar Lissabon moeten sturen waarna de club 72 uur heeft om een gelijkwaardig aanbod te realiseren. In theorie zou Sporting door deze deal dus een door Arias gedroomde transfer kunnen blokkeren.

Sporting blijkt tevens een aandeel van vijftien procent bij doorverkoop te hebben. De Eindhovenaren telden 675 duizend euro neer voor de rechtsback. Tussen 2011 en 2013 stond de Colombiaan onder contract bij de club uit Lissabon. Hij speelde slechts zeven wedstrijden voor Sporting. Schaars kwam in die periode tot 37 competitieduels namens de Portugezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.