Ook Ribéry ontbreekt bij 'klassieker' in Dortmund

Reacties

Behalve David Alaba en Arjen Robben kan ook Franck Ribéry zaterdag niet meespelen in de kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Dortmund-trainer Jürgen Klopp denkt dat het invloed zal hebben op het spel van de aanstaande kampioen.

Ook Ribéry ontbreekt bij 'klassieker' in Dortmund

Dat de langdurig geblesseerde Alaba en Robben niet zouden afreizen naar Dortmund was al duidelijk, maar ook Ribéry is nu definitief afgehaakt. De Franse vleugelspits erkende eerder deze week zelf al het rustig aan te moeten doen, omdat hij te snel weer was begonnen met trainen nadat hij in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk een enkelblessure had opgelopen.

De afwezigheid van het trio zal volgens Klopp invloed hebben op het wedstrijdverloop. 'Ribéry, Robben en Alaba zijn hun snelste spelers, ze zullen daarom iets moeten veranderen. Maar als ik me niet vergis kan Bayern München nog steeds Thomas Müller, Mario Götze en Robert Lewandowski opstellen. Ik heb wel eens van een slechtere aanvalslinie gehoord', stelde de Dortmund-coach tijdens zijn persconferentie.

Guardiola noemde vooral de absentie van Robben en Ribéry een gemis. 'Zonder hen hebben we geen spelers die in de één-tegen-één-duels het verschil kunnen maken', vertelde de Spaanse tacticus. Toch was er ook goed nieuws te melden voor Der Rekordmeister. Philipp Lahm is klaar voor zijn eerste basisplaats sinds hij is hersteld van een gebroken enkel, terwijl Thiago Alcántara voor het eerst sinds 29 maart 2014 in actie kan komen na een reeks zware knieblessures.

Klassieker
Duels tussen Dortmund en Bayern waren de laatste jaren een ontmoeting tussen de twee grootste titelkandidaten in Duitsland. Dit jaar is dat anders. BVB mag na een dramatische start van het seizoen al blij zijn dat het tiende staat. Bayern is met 64 punten, bijna twee keer zoveel als de kampioen van 2011 en 2012 (33 punten), soeverein koploper. 'Maar desondanks blijft deze wedstrijd een klassieker', sprak Guardiola, 'en is Dortmund een geweldige ploeg die weer succesvol zal worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.