Ook pover Anderlecht kan Champions League vergeten

Anderlecht komt dit seizoen niet uit in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Belgen lieten zich zelfs nog vóór de laatste voorronde uitschakelen door Bate Borisov, dat ook op eigen veld een te lastige horde bleek.

Na de 2-1 nederlaag in Brussel, speelde Paarswit in Wit-Rusland met 2-2 gelijk. Gisteren overkwam Glasgow Rangers al iets dergelijks tegen het Litouwse FBK Kaunas. Beide clubs verspeelden zo ook de mogelijkheid om in het UEFA Cup-toernooi uit te komen.

Anderlecht was wel de betere ploeg en kreeg ook meer kansen, maar de manier waarop de Brusselaars twee goals tegen kregen, was veelzeggend over de zwakte van de laatste linie. De kleine aanvallers van Borisov bleken veel handiger dan de weinig wendbare verdedigers van Anderlecht.

De 1-0 van Gennadi Blizniuk (18de minuut) was typerend. In overtal slaagden vier Anderlecht-spelers er niet in twee aanvallers van scoren te houden. Blizniuk draaide leep weg en rondde koel af met een wippertje in de verre hoek.

Ook de 2-1 zeven minuten voor het einde had niet hoeven vallen. Opnieuw deden meer Belgen onder voor minder Wit-Russen. Nu frustreerde Vitali Rodionov de hoop van Anderlecht op een ontsnapping. Hij schoot eveneens van links diagonaal raak.

De tweede tegentreffer kwam hard aan bij Anderlecht. Omdat de ploeg snel op 1-1 was gekomen - Lucas Biglia scoorde uit een strafschop - was één doelpunt op dat moment voldoende voor een verlenging. Vooral Mbark Boussouffa kreeg een paar aardige kansen, maar wist niet te scoren.

Ook na de 2-1 sloeg Anderlecht snel terug. Jan Polak hield de spanning erin door een voorzet van rechts beheerst te promoveren tot een goal. In de luttele minuten die volgden, bleef een verlos-sende derde goal uit, waardoor Anderlecht nu al klaar is.