Ook Oss slachtoffer van Jong Ajax in Amsterdamse schiettent

Jong Ajax heeft opnieuw uitgehaald in de Jupiler League. De nummer drie van de ranglijst walste op De Toekomst over FC Oss heen: 7-0. Vijf van de zeven treffers vielen na rust.

Voor de pauze zetten Donny van de Beek (foto) en Mateo Cassierra op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar toen de Colombiaanse spits na de pauze achterbleef in de kleedkamer en werd gewisseld voor Gino Dekker, liepen de Amsterdamse beloften pas uit naar de grootste Jupiler League-zege in de clubhistorie.

Frenkie de Jong pikte al drie minuten na de hervatting zijn doelpunt mee, waarna invaller Dekker de stand met een lob en later als eindstation van een fraaie aanval met twee goals naar 5-0 tilde. Na een doelpunt voor opnieuw Van de Beek completeerde Dekker zijn hattrick in de 73ste minuut en bepaalde hij de eindstand met zijn eerste drie competitietreffers op 7-0.

Door die eclatante overwinning op FC Oss - dat afgelopen donderdag met 4-1 verloor van Feyenoord in de eerste ronde van de KNVB-beker - komt Jong Ajax na acht speelronden op zestien punten en dat is goed voor een derde plaats, met vier punten achterstand op koploper Jong PSV. De doelcijfers die de Amsterdammers kunnen overleggen na onder meer drie zeges in eigen huis tegen FC Den Bosch (5-2), Achilles '29 (7-0) en dus FC Oss zijn ongekend: 28 doelpunten voor, tien goals tegen.