Ook Oranje getint Southampton weerhoudt Klopp van zege

Reacties

Hoewel een fraaie kopbal van Christian Benteke Jürgen Klopp zijn eerste zege als manager van Liverpool leek te bezorgen, ging dat feestje uiteindelijk niet door. Op Anfield kwam het Southampton van de gebroeders Koeman en basisspelers Maarten Stekelenburg, Jordy Clasie en Virgil van Dijk in de slotfase terug tot 1-1.

Ook Oranje getint Southampton weerhoudt Klopp van zege

Ronald Koeman stuurde bij het thuisdebuut van Klopp in de Premier League de drie Oranje-internationals vanaf de aftrap het veld in. De Duitse coach had vooraf gewezen op de goede organisatie bij The Saints en had zondag zelf ook zijn zaakjes goed op orde. Daardoor waren de kansen schaars.

Tekenend was dat de grootste kans in het eerste bedrijf voor Van Dijk was. Hij zag na een vrije trap zijn kopbal uit het doel geranseld worden door doelman Simon Mignolet. Daarvoor was Steven Davis al gevaarlijk geweest namens de bezoekers.

Waar Liverpool met een kans voor Alberto Moreno ook aanvallend wel wat in de melk te brokkelen had gehad, was het een invaller die de ban brak. De weer van zijn blessureleed herstelde Benteke begon op de bank maar bewees in de 77ste minuut zijn waarde. De Belg kopte na een voorzet van James Milner snoeihard en uiterst precies raak. Ook Stekelenburg had geen antwoord op de kopstoot.

Southampton toonde evenwel veerkracht en kwam op gelijke hoogte toen Sadio Mané de gelijkmaker binnenliep in de 86ste minuut. Daardoor wacht Klopp na remises tegen Tottenham Hotspur (0-0) en Rubin Kazan (1-1, Europa League) nog altijd op zijn eerste zege. Net als het Southampton van Koeman, die Clasie na 76 minuten naar de kant haalde, heeft hij veertien punten na tien duels. Daarmee zijn beide ploegen middenmoter in de Premier League, al is de aansluiting met de subtop er zeker nog. Gezien de rentree van Benteke en de eveneens weer fitte Roberto Firmino kan Klopp dus wel met vertrouwen richting de toekomst kijken.

Koeman had door een oliedomme actie van Mané minder reden voor positivisme. De manager zal zijn uitblinker door een schorsing moeten missen tegen AFC Bournemouth omdat hij tegen een tweede gele kaart aanliep bij een volledig onnodige charge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.