Ook Marseille neemt PSG ongeslagen status niet af

Reacties

Het in de Franse competitie nog altijd ongeslagen Paris Saint-Germain is zondagavond ook te sterk gebleken voor Olympique Marseille. Zlatan Ibrahimovic en Ángel Di María hielpen de trotse koploper aan een volgende zege: 1-2.

Ook Marseille neemt PSG ongeslagen status niet af

Waar PSG al het hele seizoen oppermachtig is in de Ligue 1, had de lijstaanvoerder het in Marseille lange tijd lastig. Al kenden de Parijzenaren wel een droomstart dankzij Ibrahimovic. Maxwell kreeg in de tweede minuut alle tijd om voor te geven en verstuurde een uitstekende pass naar de Zweedse spits. Ibrahimovic wandelde de 0-1 binnen en tekende zo voor zijn 21ste competitietreffer van het seizoen. De 34-jarige ex-Ajacied had slechts twintig duels nodig om tot die indrukwekkende productie te komen.

Het antwoord van de thuisploeg liet echter niet lang op zich wachten. Rémy Cabella mislukte bij Newcastle United, wist dit seizoen bij zijn terugkeer in Frankrijk ook nog geen indruk te maken, maar imponeerde in de 25ste minuut wel. De Franse buitenspeler dribbelde naar binnen en koos eenmaal midden voor het doel voor een schot in de korte hoek. Dat David Luiz de bal licht toucheerde, hielp doelman Kevin Trapp niet. De Duitser veranderde het schot met zijn hand nog iets van richting, maar kon de poging niet keren: 1-1.

PSG zocht vervolgens lange tijd tevergeefs naar een volgend doelpunt. Trainer Laurent Blanc zag zich met nog twintig minuten te spelen genoodzaakt Edinson Cavani binnen de lijnen te brengen. Luttele tellen later viel de 1-2, al was dat niet aan Cavani te danken. De uitgekomen keeper Steve Mandanda drong Ibrahimovic naar de zijkant van het strafschopgebied. Eenmaal daar bleef de maker van het openingsdoelpunt rustig en gaf hij af op Ángel Di María, die raak schoot in de korte hoek.

Marseille-trainer Míchel, die Karim Rekik negentig minuten op de bank hield, liet de van Sunderland gehuurde Steven Fletcher nog invallen als pinchhitter. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg nog met een laatste stuiptrekking. Serge Aurier, de concurrent van de geblesseerde Gregory van der Wiel, moest in de achtervolging op Georges-Kevin N'Koudou, maar kwam te laat. Het schot van de Fransman was echter onzuiver, waardoor het bij 1-2 bleef.

PSG raast zo in recordsnelheid verder op weg naar een volgend landskampioenschap. De voorsprong van de topclub op naaste achtervolger AS Monaco bedraagt inmiddels 24 punten. Marseille staat tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.