Ook Marseille laat zich verrassen in Coupe de France

Evian Thonon Gaillar heeft voor een daverende verrassing gezorgd in het Franse bekertoernooi. De ploeg uit de Ligue 2 schakelde Olympique Marseille uit. AS Nancy en Brest ontsnapten.

Evian Thonon Gaillar-Olympique Marseille 3-1Olympique Marseille had gewaarschuwd moeten zijn, nadat zaterdag AJ Auxerre en AS Monaco al werden uitgeschakeld in de Coupe de France. Maar op bezoek bij Evian Thonon Gaillar, nummer twee in de Ligue 2, ging het toch mis. In de twaalfde minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Cédric Barbosa en vier minuten later was het feest compleet toen Yannick Sagbo er 2-0 van maakte. Het werd na rust nog even spannend toen Cédric Cambon zijn eigen doelman passeerde, maar vier minuten voor tijd zorgde Kévin Bérigaud voor de beslissing door de eindstand te bepalen op 3-1.

Aurillac - AS Nancy 2-2 (Nancy wint na strafschoppen)Tijdens de rust leek er nog niks aan de hand voor Nancy. Julien Féret en Massadio Haidara brachten de nummer elf van de Ligue 1 op een 2-0 voorsprong. Toch kon de voorsprong in de tweede helft niet vergroot worden. Integendeel, bij Aurillac kreeg Kamel Larbi het op zijn heupen. De Algerijn scoorde twee keer voor Aurillac en zorgde er daardoor voor dat beide ploegen moesten verlengen. Nadat ook de verlenging geen beslissing in de wedstrijd had gebracht, draaide het duel uit op een strafschooppenserie. In deze reeks benutte Nancy vier penalty's, tegen drie benutte strafschoppen van Aurillac.

Issy les Moulineaux - Brest 0-1 (na verlenging)Negentig minuten lang mochten de amateurs van Issy les Moulineaux hopen op een stunt tegen de nummer zeven van de Ligue 1, Brest. Het affiche werd zelfs nog verlengd, maar daar maakte Johan Martial (foto) al na negen minuten een einde aan de droom van vijfdeklasser Issy les Moulineaux.

Stade Rennes - Cannes 7-0Ook de nummer drie van de Franse competitie maakte geen fouten. In eigen huis wist Stade Rennes liefst zeven doelpunten te maken tegen Cannes. Het duel brak al na een kwartier open, en voor rust was het al beslist in het voordeel van Rennes. Met 4-0 kon de thuisploeg zich opmaken voor een gemakkelijke tweede helft. In de tweede helft kwam het nog drie keer tot scoren. Cannes, dat uitkomt in de derde divisie van Frankrijk, had niks in te brengen. Met name Victor Hugo Montaño en Alexander Banor Tettey hadden een groot aandeel in de monsterscore van Stade Rennes. De spelers scoorden beiden twee keer. Foto: VI Images