Ook Lindgren verruilt FC Groningen voor Ajax

In navolging van Bruno Silva stapt Rasmus Lindgren per direct over van FC Groningen naar Ajax. 'We waren met handen gebonden.'

Ook Lindgren verruilt FC Groningen voor Ajax

Met meer dan frisse tegenzin deed FC Groningen afstand van de Zweedse middenvelder, die in 2006 definitief werd overgenomen van Ajax. Maar in tegenstelling tot de problemen rond de transfer van Silva konden de Groningers weinig doen.

'Bijzonder vervelend, want Rasmus was voor ons een heel belangrijke speler', aldus algemeen directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen. 'Maar vanwege de gelimiteerde transfersom was FC Groningen bij deze transfer met handen gebonden.' In het contract van Lindgren was een bedrag van 2,5 miljoen euro bepaald als afkoopsom. Ajax heeft met het betalen van dat bedrag in een week tijd 6,2 miljoen euro overgemaakt naar Groningen.

FC Groningen wil voor het sluiten van de transfermarkt een vervanger binnenhalen. Vitesse-middenvelder Theo Janssen is een kandidaat. 'Ons uitgangspunt is dat een nieuwe speler direct een toegevoegde waarde voor de selectie van trainer Ron Jans moet zijn', aldus Nijland. 'We laten ons hierbij niet opjagen door de factor tijd.'

Daarnaast heeft FC Groningen een Braziliaan op proef. Pierre Veiga Sodre (20), die uitkomt voor Internacional uit Porto Alegre, maakte deze week kennis met Euroborg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen