Ook Koenders verkast op huurbasis naar NAC Breda

In navolging van Santi Kolk heeft NAC Breda dinsdag nog een speler aan de selectie voor het huidige seizoen toegevoegd. Verdediger Milano Koenders (24, foto) komt, net als vorig seizoen, op huurbasis over van AZ.

Ook Koenders verkast op huurbasis naar NAC Breda

Vorig seizoen speelde Koenders al 24 competitieduels voor de Brabanders. De verdediger kijkt uit naar een nieuw seizoen in Breda, maar erkent dat hij een kansje in Alkmaar ook wel had zien zitten.

Koenders: 'Of ik stille hoop had dat Gertjan Verbeek me een nieuwe kans wilde geven? Ach, dat had ik leuk gevonden, maar dingen gaan zoals ze gaan. Ik ben in elk geval blij dat NAC me opnieuw wilde huren. Daar hoefde ik ook geen seconde over na te denken. Ik heb hier een leuk jaar gehad en ik ga nu opnieuw voor een lekker seizoen bij NAC.'

Eerder op de avond maakte Vi.nl al melding van het akkoord tussen NAC Breda en 1. FC Union Berlin over de komst van Santi Kolk. De voormalig voetballer van Vitesse, ADO Den Haag, Excelsior, FC Den Bosch, FC Zwolle, SC Heerenveen en RKC Waalwijk wordt eveneens gehuurd. De Brabantse club wist wel een optie tot koop te bedingen. Het contract van Kolk in Duitsland loopt nog tot medio 2013.

'In Santi Kolk hebben we een speler gehaald die op vier posities inzetbaar is', vertelt technisch directeur Jeffrey van As op de clubwebsite. 'Hij kan op alle posities voorin goed uit de voeten. Santi is een creatieve speler, die flair koppelt aan scorend vermogen. Bovendien mag je stellen dat hij een ervaren speler is met bijna 300 officiële wedstrijden achter zijn naam. Santi heeft in financieel opzicht wat veren gelaten om bij NAC te kunnen spelen. Hij wil bij ons graag laten zien hoe goed hij nog is.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's