Ook Koeman frustreert Mourinho op Stamford Bridge

Reacties

Ronald Koeman heeft zichzelf en Manchester City een goede dienst bewezen door in de uitwedstrijd bij Chelsea overeind te blijven: 1-1. Southampton is pas de derde ploeg die dit Premier League-seizoen een punt pakt op Stamford Bridge en zorgt ervoor dat de titelstrijd in Engeland nog enigszins spannend blijft.

Ook Koeman frustreert Mourinho op Stamford Bridge

Na de recente gelijke spelen in eigen huis tegen Burnley (1-1) en Paris Saint-Germain (2-2 na verlenging), dat zich daardoor plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, had Chelsea ook tegen Southampton weer grote moeite de eerste thuiszege sinds 11 februari te boeken. De naar de zevende plaats afgezakte ploeg van Koeman mocht vooral in de eerste helft aanspraak maken op een overwinning.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Eljero Elia en Graziano Pellè, die pas in de slotfase inviel, waren het vooral Dusan Tadic en Sadio Mané die de ruimte achter de Chelsea-defensie benutten. De Serviër en de Senegalees waren al in het eerste kwartier meteen gevaarlijk. Mané stuitte echter op doelman Thibaut Courtois, terwijl Tadic over schoot. Na een overtreding van Nemanja Matic op Mané was het in de achttiende minuut alsnog raak: Tadic benutte de penalty, al zat Courtois er nog aan.

Dusan Tadic balt een vuist nadat hij Thibaut Courtois heeft geklopt vanaf de stip. De Belgische doelman baalt, omdat Tadic de bal door het midden schoot en hij er met een voet nog aanzat.
Dusan Tadic balt een vuist nadat hij Thibaut Courtois heeft geklopt vanaf de stip. De Belgische doelman baalt, omdat Tadic de bal door het midden schoot en hij er met een voet nog aanzat.

De vierde competitietreffer van de van FC Twente overgekomen linkspoot betekende de gelijkmaker, want Diego Costa had na elf minuten uit een veelbelovende aanval de score geopend met een kopbal. De 26-jarige topscorer van de Premier League zette zijn doelpunt zelf op. Via Eden Hazard en een op maat aangesneden voorzet van Branislav Ivanovic belandde de bal op het hoofd van de Spaanse spits. Lang bleef het echter bij die ene aanval van Chelsea.

Pas nadat manager José Mourinho in de 53ste minuut Matic naar de kant had gehaald voor Ramires, omdat de controlerende middenvelder nadrukkelijk solliciteerde naar een tweede gele kaart, begon het te lopen bij Chelsea. Ditmaal hield Fraser Forster The Saints overeind bij schoten van Oscar en Hazard. Diego Costa had eerder al de paal geraakt door een schot van Willian te toucheren. In de extra tijd miste John Terry nog een levensgrote kans toen de bal bij een scrimmage voor zijn voeten belandde.

Koeman mocht daarom uiteindelijk nog in zijn handen wrijven dat hij Stamford Bridge met een punt verliet. Mourinho zal minder tevreden zijn. Niet alleen begint het bolwerk Chelsea op eigen veld scheurtjes te vertonen, ook verzuimt de koploper echt afstand te nemen van Manchester City. De nummer twee verloor zaterdag met 1-0 van Burnley, maar zag het verschil groeien tot slechts zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.