Ook interim-trainer Vecchi kan malaise Inter niet verzachten

Reacties

Het rampseizoen van Inter loopt passend ten einde. Onder leiding van interim-trainer Stefano Vecchi werd tegen Sassuolo (1-2) voor de achtste keer op rij niet gewonnen. De kansen op Europees voetbal komen zo verder in het geding, een situatie die coach Stefano Pioli deze week de kop kostte.

Ook interim-trainer Vecchi kan malaise Inter niet verzachten

Na het verlies in de vorige speelronde tegen Genoa (1-0) moest coach Pioli, die Frank de Boer in november had opgevolgd, het veld ruimen. Vecchi, trainer van het hoogste jeugdteam van Inter, kreeg voor de tweede keer dit seizoen de leiding als interim-trainer en ontving de opdracht om via een eindsprint alsnog kwalificatie voor de Europa League af te dwingen.

Tegen het einde van de eerste helft ging het echter mis voor Inter. De thuisploeg werd overrompeld door Sassuolo, dat de opbouw van de tegenstander verstoorde en met drie man op het doel afstormde. Pietro Iemmello was het eindstation van de aanval. Hij verschalkte Samir Handanovic met een schot vanaf de rand van de zestien. De harde kern van de Inter-supporters had het stadion toen overigens al verlaten uit protest tegen het ontslag Pioli, wanbeleid en de dramatische resultaten.

Vlak na rust kwam Sassuolo, waar Timo Letschert in de basis speelde, op een 0-2 voorsprong. Het was opnieuw Iemmello die raakschoot. De aanvaller, dit seizoen veelal reserve, tekende zo voor zijn vierde doelpunt van dit seizoen. Namens Inter maakte Éder er twintig minuten voor tijd nog wel 1-2 van, maar een verdere comeback bleef uit.

Interim-trainer Vecchi verloor dus bij de start van zijn tweede periode als eindverantwoordelijke. Dat er dit voetbaljaar twee trainers sneuvelden bij Inter geeft de malaise van dit seizoen aan. Na een slechte start onder De Boer zette Pioli vanaf november de stijgende lijn in, maar na een forse lentedip moet het seizoen alsnog gered worden met kwalificatie voor Europees voetbal. Omdat de kwalificatieplekken door de bekerfinale tussen Juventus en Lazio verschuiven, geeft de zevende plek hier recht op. Sassuolo staat op een veilige plek in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.