'Ook in zijn cel is Korotaev volop met Roda bezig'

Reacties

Bij Roda JC Kerkrade zijn er grote zorgen over de toekomst vanwege de situatie van Aleksei Korotaev. Vanuit het kamp van de beoogde eigenaar klinken er geruststellende woorden.

'Ook in zijn cel is Korotaev volop met Roda bezig'

Roda JC werd vorige week overvallen door het bericht dat Korotaev al drie maanden vastzit in Dubai op verdenking van het betalen met een ongedekte cheque. Vertegenwoordigers van de Zwitserse Rus zeggen dat de arrestatie op een misverstand berust. Maar in Kerkrade leven grote zorgen over de toekomst. In januari trok de club negen spelers aan, het daarvoor benodigde bedrag van ongeveer twee miljoen euro werd betaald door Korotaev.

De vijf doorlopende contracten van die spelers zadelen de club mogelijk op met een groot probleem. Roda heeft ongeveer anderhalf miljoen euro nodig om de bijbehorende kosten te kunnen betalen, maar kan niet bij het geld dat Korotaev daarvoor heeft geparkeerd. De tegoeden van de bankier zijn bevroren gedurende zijn hechtenis.

'De ambities van Aleksei zijn onveranderd', zegt Antoine Casanova, de woordvoerder van Korotaev. 'Ook in zijn cel is hij volop met Roda bezig. Hij hoopt spoedig op borgtocht vrij te komen, meer kunnen we nu niet kwijt.'

In die onzekerheid moet Roda in ieder geval op zoek naar een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur. De club heeft een lijntje uitgegooid naar oud-trainer Harm van Veldhoven, nu td bij FC Eindhoven. Het is onduidelijk welke eventuele rol Roda voor hem in gedachten heeft. Bronnen binnen de club zeggen dat hij in beeld is als algemeen directeur, als mogelijke opvolger van Wim Collard.

Volgens Van Veldhoven is een concrete functie niet ter sprake gekomen. 'Het streelt natuurlijk altijd als mensen je polsen', zegt Van Veldhoven. 'Maar ik werk nu bij Eindhoven, dat doe ik heel graag en ik heb er mijn handen vol aan. Roda weet nog niet op welke niveau de club na de zomer speelt en hoe het toekomstplaatje eruit ziet. De club zal ook eerst duidelijkheid willen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.