'Ook Gudelj kiest voor Chinese miljoenen'

Reacties

In navolging van topspelers als Oscar en Carlos Tévez kan ook Nemanja Gudelj een financiële klapper maken in China. Ajax-directeur Marc Overmars bevestigt aan De Telegraaf dat Tianjin Teda zich voor de op een vertrek azende middenvelder heeft gemeld.

'Ook Gudelj kiest voor Chinese miljoenen'

Het Chinese aanbod zou voor Gudelj te aanlokkelijk zijn om te weigeren. Met een jaarsalaris van naar verluidt vijf miljoen euro en enkele miljoenen tekengeld is de 25-jarige Serviër in één klap multimiljonair als hij zijn handtekening onder het contract tot medio 2020 zet. In totaal kan de bij NAC Breda doorgebroken speler zeventien miljoen euro verdienen.

Zo bont als de recordsalarissen van Oscar en Tévez maakt Tianjin Teda het niet, maar geen club in Europa was in staat hetzelfde te bieden als de wekelijkse gage van bijna een ton netto. Daarmee zou Gudelj de volgende speler worden die al vroeg in zijn carrière voor de Chinese competitie kiest. De club van trainer Jaime Pacheco trok eerder al spelers als Fredy Montero en Malick Evouna aan.

Ajax kan volgens De Telegraaf zes miljoen euro ontvangen voor Gudelj, die ondanks zijn tot 2020 lopende contract wilde vertrekken. De Servisch international kon het niet langer opbrengen om op de bank te zitten en zat de laatste twee maanden niet meer bij de selectie. Sinds Ajax hem in 2015 voor zes miljoen overnam van AZ, speelde hij 59 duels waarin hij zeven keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.