Ook goed nieuws voor Van Gaal: De Gea en Di María fit

Reacties

Waar Daley Blind de kraker van zaterdag tegen Arsenal zal missen, had manager Louis van Gaal ook goed nieuws over enkele andere teruggekeerde internationals van Manchester United. David de Gea en Ángel di María kunnen in actie komen, terwijl ook Michael Carrick waarschijnlijk op tijd fit is.

Ook goed nieuws voor Van Gaal: De Gea en Di María fit

Daarmee zou Van Gaal de afwezigheid van Blind, van wie nog niet duidelijk is hoe lang hij exact aan de kant zal staan door zijn knieblessure, direct kunnen opvangen. Carrick was net hersteld van een enkelblessure, toen hij vorige week afhaakte bij Engeland met liesklachten. 'We moeten afwachten of hij een reactie krijgt op de training, maar ik denk dat hij kan spelen', vertelde Van Gaal tijdens de persconferentie.

Di María (voetblessure) en De Gea (pink) kunnen volgens Van Gaal ook probleemloos meedoen tegen Arsenal. 'Di María heeft normaal getraind vandaag, dus ik denk niet dat hij een vraagteken is. Luke Shaw is dat wel. Met De Gea gaat het goed, dat is geen probleem', aldus de 63-jarige oefenmeester, die desondanks nog lang geen fitte selectie heeft, over zijn vleugelspits en doelman.

Achterhoede
Vóór de interlandperiode miste Van Gaal door blessures van Jonny Evans, Phil Jones, Marcos Rojo en Rafael vrijwel zijn gehele achterhoede en het lijkt uitgesloten dat zij hun rentree al kunnen maken. 'We zullen de training van vrijdag moeten afwachten, al denk ik niet dat ze al terugkeren in de wedstrijdselectie. Daarvoor moet je bij mij één, liefst twee weken meetrainen met de selectie.'

Door de personele problemen is Van Gaal wellicht genoodzaakt toch enkele spelers hun rentree te laten maken. Van de spelers die tegen Crystal Palace de defensie vormden zijn met Blind en mogelijk ook Shaw immers weer spelers weggevallen. 'Misschien moeten we gezien de omstandigheden enkele spelers weer bij de groep halen', stelde Van Gaal daarover. 'Maar ik heb liever dat ze eerst conditie opbouwen.' Een meevaller voor Van Gaal is dat Chris Smalling terug is na zijn schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.