Ook Go Ahead Eagles deed zaken met Doyen

Reacties

Bij Go Ahead Eagles schrokken de beleidsmakers behoorlijk toen de club uit Deventer afgelopen week opdook op de site van Football Leaks. Bij voorzitter Edwin Lugt (foto) keerde de rust snel terug toen bleek dat het om een legaal contract ging met de negentienjarige Puck Postma.

Ook Go Ahead Eagles deed zaken met Doyen

Wat wel opvalt in de uitgelekte verbintenis met de firma Doyen op de klokkenluiderssite is dat die bij doorverkoop van de aanvaller een bizar hoog percentage van de transfersom krijgt. Liefst dertig procent gaat naar de investeringsmaatschappij, die een belangrijke partij is in de problemen van FC Twente.

'In de tijd dat het contract werd afgesloten (2014, red.) was third party ownership nog niet verboden', zegt Lugt tegen Voetbal International. 'Nu zouden we het niet meer zo doen. Destijds was Foeke Booy erg enthousiast na een stage van Postma. En omdat er volgens hem meer kapers op de kust lagen, hebben we snel gehandeld. Het percentage is misschien wat aan de hoge kant, omdat we ook geen transfersom voor Postma hebben hoeven te betalen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.