Ook Frankrijk kan zegereeks Dunga's Brazilië niet stoppen

De veertiende ontmoeting tussen Brazilië en Frankrijk is geëindigd in een 3-1 overwinning voor de Zuid-Amerikanen. Neymar en Luiz Gustavo zorgden in Stade de France voor de beslissing.

De vriendschappelijke interland in Parijs was ook het duel tussen Didier Deschamps en Dunga, de bondscoaches die elkaar op 12 juli 1998 als aanvoerders troffen tijdens de WK-finale. In eigen land kroonde Frankrijk zich tot wereldkampioen dankzij een 3-0 overwinning. Dunga nam bijna zeventien jaar later revanche op Deschamps in hetzelfde stadion.

Frankrijk kwam halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via Raphaël Varane, die binnenkopte uit een hoekschop van Mathieu Valbuena. Vijf minuten voor rust kwam Brazilië echter op gelijke hoogte. Oscar punterde binnen. De wedstrijd golfde op en neer en beide landen kregen kansen op meer, maar na de hervatting sprongen de bezoekers een stuk beter om met de mogelijkheden.

Op aangeven van Willian schoot Neymar na een klein uur de bal hoog binnen. Het betekende alweer de 43ste interlandtreffer van de nog maar 23-jarige aanvaller. Alleen Pelé (77), Ronaldo (62), Romário (55) en Zico (48) scoorden meer. Nadat Moussa Sissoko en Karim Benzema hadden verzuimd om gelijk te maken, besliste Luiz Gustavo in de 69ste minuut de wedstrijd: 1-3.

Daardoor won Brazilië ook zijn zevende oefenduel sinds de terugkeer van Dunga, die werd aangesteld na het teleurstellend verlopen WK. Na nederlagen tegen Duitsland (1-7) en Nederland (0-3) eindigde het gastland afgelopen zomer als vierde. Zondag is Chili in Londen de volgende tegenstander in aanloop naar het toernooi om de Copa América van komende zomer. Dan hoopt Brazilië voor de zeventiende keer op rij een vriendschappelijke interland te winnen.

Frankrijk speelt als organisator van het EK zelfs tot en met medio 2016 alleen maar oefenduels. In Saint-Étienne oefent de ploeg van Deschamps zondag tegen Denemarken.