Ook Fortuna Sittard niet opgewassen tegen Zwolle

De reeks overwinningen van FC Zwolle duurt maar voort. Ook Fortuna Sittard legde het af tegen de ploeg van Art Langeler. FC Volendam ging thuis verrassend onderuit tegen FC Oss.

FC Zwolle - Fortuna Sittard 4-2Het duel tussen FC Zwolle en Fortuna Sittard was eigenlijk na een half uur al beslist, aangezien de koploper op dat moment al met 3-0 leidde. Bart van Hintum opende in de negende minuut op schitterende wijze de score. De linksback schoot een voorzet van Furdjel Narsingh in één keer, onderkant lat, binnen. Via Norair Mamedov en nogmaals Van Hintum werd het ook al snel 3-0.

Op slag van rust deed Fortuna iets terug. Harrie Gommans gleed een voorzet van Richard Stolte binnen, maar in de 56ste minuut herstelde Joey van den Berg de marge weer naar drie doelpunten. Wouter Scheelen bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd met een hard schot in de rechterhoek op 4-2, waardoor FC Zwolle zijn tiende competitieoverwinning op rij boekte.

FC Volendam - FC Oss 1-2Nummer vijf FC Volendam leed in eigen huis een dure nederlaag tegen FC Oss. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Christopher Bieber, die van buiten het strafschopgebied in de kruising schot. Rick Kruys maakte in de 71ste minuut nog wel gelijk, maar zes minuten voor tijd was het geboren Volendammer Cees Keizer die er nog 1-2 van maakte.

SC Veendam - Sparta Rotterdam 1-2SC Veendam leek de overwinning kort voor tijd binnen te hebben toen Marten de Roon zijn tweede gele kaart ontving en Sparta met tien man een 1-0 achterstand moest zien goed te maken. Maar daar slaagde de ploeg van trainer Michel Vonk wonderwel in. Door doelpunten van Mark Veldmate en invaller Joey Godee, beide in de negentigste minuut, nam het als nog drie punten mee.

Overige uitslagenMVV Maastricht - FC Den Bosch 1-4FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 3-1Telstar - FC Emmen 2-1 Foto: VI Images