Ook Fortuna niet opgewassen tegen Go Ahead

Go Ahead Eagles won ook het vijfde duel op rij en zag de concurrentie wederom steken laten vallen. De Graafschap overtuigde wel en klom naar de derde plaats.

Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard 2-0Fortuna Sittard bleek niet bij machte de winnende reeks van Go Ahead Eagles te breken. De Limburgers keerden met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Koen van der Biezen en Marco Parnela onderstreepten de superioriteit van de Deventer formatie. Fortuna verloor meer dan alleen de punten. Gino Facenna ging in de eerste helft met vermoedelijk een gebroken enkel van het veld.

Helmond Sport-FC Dordrecht 1-1 Een opvallende valpartij van Jeroen Veldmate ging vooraf aan de openingstreffer. Tevergeefs keek Helmond Sport naar scheidsrechter Mario Diks, die van een overtreding niets wilde weten en de treffer van FC Dordrecht goedkeurde. De goal van Género Zeefuik bracht Dordrecht niet de zege. Helmond Sport kwam via Bruno Andrade langszij, waardoor beide ploegen terrein prijs gaven op koploper Go Ahead Eagles.

AGOVV Apeldoorn-FC Oss 2-1AGOVV Apeldoorn profiteerde van het gelijkspel bij Helmond Sport-FC Dordrecht. De ploeg van trainer John van den Brom kwam via Jaimé Bruinier op voorsprong, maar moest in de tweede helft toestaan dat FC Oss dankzij Emrullah Güvenc langszij kwam. Nuelson Wau bezorgde AGOVV de drie punten en de tweede plaats.

De Graafschap-FC Omniworld 4-0Oussama Assaidi is goed op dreef en De Graafschap profiteert van de productiviteit van de Marokkaanse aanvaller. Na twee goals tegen FC Oss voegde hij er FC Omniworld nog eens twee goals extra aan toe. Daarmee legde hij een solide basis voor de ruime 4-0 zege op de gasten uit Almere, die ook nog goals van Martijn Meerdink en Yuri Rose moesten incasseren.

FC Eindhoven-Excelsior 4-4FC Eindhoven gaf een ruime voorsprong uit handen, maar kon zich gelukkig prijzen met het punt. Excelsior maakte na ruim een uur in een tijdsbestek van zes minuten een 4-1 achterstand ongedaan. Kermit Erasmus was met twee treffers belangrijk voor de Rotterdamse wederopstanding. In de laatste twaalf minuten moest FC Eindhoven na de tweede gele kaart voor Patrick N'Koyi met tien man Excelsior van het lijf houden. De ploeg van trainer Jan Poortvliet slaagde in die missie. FC Den Bosch-SC Cambuur 2-4SC Cambuur verloor na twee remises op rij terrein op de top van de Jupiler League, maar kan na de 4-2 zege op FC Den Bosch weer omhoog kijken. Mark de Vries en Oguzhan Türk maakten in De Vliert in het laatste half uur het verschil namens de Friezen.

FC Volendam-FC Zwolle 0-3FC Zwolle heeft met duidelijke cijfers een einde gemaakt aan de tegenvallende seizoenstart. De ploeg van trainer Jan Everse nam in de laatste tien minuten afstand van FC Volendam en boekte zo de eerste overwinning van het seizoen. Albert van der Haar, Elridge Rojer en Niek Vossebelt gaven FC Zwolle reden tot lachen.

BV Veendam-Telstar 1-1 BV Veendam herstelde zich half van de nederlagen tegen MVV en Excelsior. Glynor Plet maakte de Groningse openingstreffer van Anco Jansen ongedaan en bezorgde zijn Telstar een punt.

Haarlem-FC Emmen 4-0Na twintig minuten stond er voor Haarlem een tussenstand van een ongekende luxe op het scorebord. Dankzij goals van Wilmer Kousemaker, Irfan Bachdim en Laurens ten Heuvel (2) kon de ploeg van trainer Jan Zoutmaan de eerste overwinning van het seizoen niet meer ontgaan. FC Emmen kon zelfs de eer niet redden en blijft zodoende na vijf duels nog zonder doelpunt.

RBC Roosendaal-MVV 3-0 MVV moet een pas op de plaats maken na de duidelijke nederlaag tegen RBC Roosendaal. De verliesbeurt tekende zich halverwege de eerste helft af. De thuisploeg kwam niet alleen via Sjoerd Ars op voorsprong, maar zag ook de tegenstander gedecimeerd worden tot een tiental. Tom Daemen kreeg in de 26ste minuut zijn tweede gele kaart. Met een man minder was MVV niet opgewassen tegen RBC, dat via Sjaak Polak en Ars uitliep naar een 3-0 zege.