Ook Everton lijkt Amerikaanse eigenaar te krijgen

Reacties

Na Arsenal, Aston Villa, Liverpool, Manchester United en Sunderland lijkt ook Everton in Amerikaanse handen te gaan vallen. Volgens de BBC praat een consortium uit de Verenigde Staten met de Premier League-club over een overname ter waarde van ruim 250 miljoen euro.

Ook Everton lijkt Amerikaanse eigenaar te krijgen

John Jay Moores, voormalig eigenaar van honkbalclub San Diego Padres, praat samen met collega-ondernemer Charles Noell al maanden met Everton-eigenaar Bill Kenwright en twee andere grootaandeelhouders van de club uit Liverpool. Eerder had het duo al interesse in het opkopen van Swansea City.

Kenwright (foto) is al meer dan een decennium op zoek naar een nieuwe investeerder, maar de theater- en filmproducent vond tot nu toe nooit een geschikte opvolger. 'Als de juiste man opstaat en de club vooruit wil helpen, dan zal ik de club verkopen', zei de man, die in 1999 eigenaar werd van The Toffees voor 25 miljoen euro, in november 2007.

Sindsdien bleef het lang stil rond Everton, tot de afgelopen maanden. Volgens insiders is een overname echter broodnodig, omdat het stadion (het in 1892 in gebruik genomen Goodison Park) niet meer van deze tijd is. Sportief gezien houdt de ploeg van Roberto Martínez zich nog wel staande, gezien de huidige achtste plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.