Ook Dnjepr is voor FC Utrecht maatje te groot

Bij Real Zaragoza kreeg FC Utrecht al een proeve van bekwaamheid af te leggen in de subtop van het Europese voetbal. De ploeg zakte, zoals ook Dnjepr Dnjepropetrovsk een maatje te groot bleek voor de club uit de Domstad: 1-2.

Voetballend kwam FC Utrecht vooral voor de pauze danig tekort. Dnjepr bleek namelijk vooral goed georganiseerd, degelijk en uitermate stug. De thuisploeg slaagde er, ondanks af en toe een optisch overwicht, geen moment in om al voetballend enig gevaar te stichten.

Dat lukte de gasten uit Oekraïne des te beter. Al na twaalf minuten zette Rikun zijn ploeggenoot Rotan alleen voor doelman René Ponk. Deze had geen verweer op de inzet van de aanvaller, 0-1.

Na de pauze slaagde FC Utrecht er echter tóch in om Dnjepr met enige regelmaat het vuur aan de schenen te leggen. Zo had Stefaan Tanghe net even te veel tijd nodig om doeltreffend uit te halen, en knalde David Di Tomasso een (onterecht gegeven) vrije trap van net buiten het strafschopgebied op de lat.

In het slotkwartier leken de Oekraïners veel van hun energie te hebben verspeeld, waardoor de Utrechtse druk zelfs kon toenemen. Maar juist op het moment dat het slotoffensief zou worden ingezet, werd Semochko alle vrijheid geboden. Hij haalde doeltreffend uit, 0-2.

Twee minuten voor het einde kreeg FC Utrecht dan toch nog z'n doelpuntje (1-2, via Darl Douglas), maar toen was het al te laat. FC Utrecht kreeg derhalve een lesje in doelmatigheid. En beseft daardoor dat, na de eerste nederlaag in Zaragoza, Europees overwinteren wel ver weg is.