Ook derby tegen Spurs brengt Mourinho geen verlichting

Reacties

Ook de Londense derby bij Tottenham Hotspur heeft Chelsea geen zege opgeleverd. Een boeiend voetbalgevecht, waarin Christian Eriksen zijn honderdste duel voor Spurs speelde, eindigde zonder doelpunten: 0-0.

Ook derby tegen Spurs brengt Mourinho geen verlichting

Chelsea ging met Eden Hazard in de spits van start op White Hart Lane. Diego Costa werd door Mourinho naar de bank verwezen vanwege zijn magere productie dit seizoen. Tot nu toe kwam hij slechts tot drie treffers in elf competitiewedstrijden. Maar aanvankelijk leidde die wijziging niet tot gevaar. Sterker nog: het eerste kwartier kwamen The Blues er nauwelijks uit en viel Tottenham aan. De grootste stichter van gevaar was topschutter Harry Kane, maar hij kon doelman Asmir Begovic niet verschalken en bleef daardoor op acht competitiegoals steken.

Naarmate de wedstrijd vorderde, lukte het Chelsea steeds vaker om onder de druk van Spurs uit te komen en kreeg het een aantal aardige mogelijkheden om de score te openen. Zo kopte Hazard net over uit een voorzet van Oscar. Maar het grootste gevaar kwam van Pedro (foto). De van Barcelona overgekomen Spanjaard kon eerst vlak voor de doellijn gestopt worden door voormalig Ajacied Toby Alderweireld, nadat hij door de verdediging heen was geglipt, en vond even later de vuisten van keeper Hugo Lloris met een afstandsknal.

Toby Alderweireld houdt Pedro op het nippertje van scoren af.
Toby Alderweireld houdt Pedro op het nippertje van scoren af.

Nadat de eerste helft doelpuntloos was geëindigd, gingen beide Londense clubs in de tweede helft op jacht naar doelpunten. Hierdoor ontstond een open wedstrijd. Na een uur spelen leidde dit tot een enorme kans voor Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan van Tottenham, een van de drie kanshebbers voor de titel Aziatisch Voetballer van het Jaar, was het eindstation van een vloeiende aanval. Hij kon Begovic van dichtbij echter niet passeren en schoot recht in de handen van de Chelsea-goalie.

Niet veel later kon ook Lloris zich onderscheiden. Hazard kon een hoge bal in één keer op zijn slof nemen en schoot verwoestend op doel. De Franse keeper toonde zich evenwel een betrouwbare sluitpost. Omdat beide ploegen hierna niet meer gevaarlijk konden worden, bleef het bij 0-0 in Noord-Londen. Chelsea klimt door de remise één plaatsje, het staat nu veertiende, en staat nog steeds op slechts vier zeges na veertien competitieduels. Swansea City en Norwich City, die later in actie komen, kunnen nog passeren.

Tottenham blijft op de vijfde plaats steken door de doelpuntloze stadsderby. Wel kon het een clubrecord bijschrijven. Door het voetbalgevecht zonder treffers is het nu dertien wedstrijden op rij ongeslagen, de langste reeks sinds de invoering van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.