Ook De Zeeuw mikpunt van kritiek bij Spartak Moskou

Spartak Moskou ligt vanwege de teleurstellende derde plaats in de Russische Premjer Liga onder vuur. Ondanks de miljoeneninvesteringen tijdens de voorbije transferwindows krijgt trainer/directeur Valeri Karpin de gewezen grootmacht niet aan de praat.

Ook De Zeeuw mikpunt van kritiek bij Spartak Moskou

Demy de Zeeuw (28) is een van de nieuwelingen van Spartak die veel kritiek krijgt. Sinds zijn komst van Ajax, vorig jaar juli, speelde de 27-voudige international van Oranje dertien competitieduels. De Russische volgers zijn allesbehalve lovend over De Zeeuw, die als verdedigende middenvelder niet de spijkerharde rots is waarop de club had gehoopt. Nu de onlangs van AZ overgekomen controleur Pontus Wernbloom bij CSKA Moskou wél deze kwaliteiten etaleert, zijn de prestaties van de Nederlander bij Spartak onder een vergrootglas komen te liggen.

Veelzeggend is dat De Zeeuw in competitieverband slechts één keer de negentig minuten vol maakte. En in maart bleef hij op de reservebank tijdens de zware uitduels met Rubin Kazan (1-1) en Anzhi Makhachkala (0-0). Gemiddeld speelde De Zeeuw ongeveer zeventig minuten per wedstrijd.

In Rusland klagen de media al tijden over vermeende ondermaatse inbreng van de dure buitenlandse spelers. Zo hebben Samuel Eto'o en de inmiddels afgeserveerde Roberto Carlos bij Anzhi Makhachkala nimmer het niveau gehaald dat zij voorheen etaleerden. Naast De Zeeuw zijn ook de andere buitenlandse aankopen van Spartak, zoals de Ier Aiden McGeady (ex-Celtic) en ook de dure Nicolás Pareja en Rodrí, het mikpunt van kritiek. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's