Ook Chung tekent beroep aan tegen schorsing FIFA

Reacties

Mong-Joon Chung heeft in een verklaring gezegd alles in het werk te zullen stellen om zijn schorsing van zes jaar door de FIFA aan te vechten. Chung stelt naar het International Sportgerechtshof CAS te stappen. De Zuid-Koreaan volgt daarmee het voorbeeld van Sepp Blatter en Michel Platini.

Ook Chung tekent beroep aan tegen schorsing FIFA

Blatter en Platini lieten in een eerder stadium al weten in beroep te zullen gaan tegen hun schorsing van negentig dagen. Net als de FIFA-president en de UEFA-voorzitter laat ook Chung het er niet bij zitten. De man die zich tot dusver presenteerde als grootste uitdager van Platini voor de FIFA-verkiezing van 26 februari vindt dat zijn straf de 'onverantwoordelijke en onethische aard van de FIFA' nog maar eens benadrukt. 'Ik zal alle legale middelen aangrijpen om dit onrecht te bewijzen.'

Chung werd voor zes jaar geschorst omdat hij naar eigen zeggen wat 'vage artikelen van de ethische code van de FIFA' heeft geschonden. 'Blatter en Platini is daarentegen slechts voor negentig dagen verboden hun functies uit te oefenen, terwijl zij worden verdacht van omkoping, misdrijven en verduistering. Dit is een zeer flagrante rechterlijke dwaling', aldus de voormalige vice-voorzitter van de FIFA, die een verdachte rol zou hebben gespeeld bij het WK 2022-bid van Zuid-Korea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.