'Ook Chery kiest voor lucratief avontuur in China'

Reacties

In navolging van diverse Europese topspelers is ook Tjaronn Chery op weg naar China. De 28-jarige middenvelder van Queens Park Rangers staat volgens diverse Engelse media op het punt te verkassen naar Guizhou Hengfeng Zhicheng. Met de deal is circa vijf miljoen euro gemoeid.

'Ook Chery kiest voor lucratief avontuur in China'

Zowel Sky Sports, West London Sport als The Daily Mail schrijft dat Chery anderhalf jaar na zijn komst van FC Groningen zal vertrekken bij QPR. De voormalig speler van FC Twente, FC Emmen en ADO Den Haag had eerder deze week een transferverzoek ingediend, nadat gesprekken over het verlengen van zijn in 2018 aflopende contract waren stukgelopen op zijn salariseisen.

Chery was dit seizoen met vier goals en drie assists een van de uitblinkers bij de ploeg van manager Ian Holloway, die sinds 18 december echter geen beroep meer deed op de Hagenaar. 'Tjaronn heeft zijn zelfvertrouwen een beetje verloren. We zijn al te lang afhankelijk geweest van twee spelers, Chery en Charlie Austin (nu Southampon, red.). Nu moeten we er allemaal een schepje bovenop doen.'

Holloway heeft er naar verluidt vrede mee dat Chery vertrekt, omdat hij alleen spelers in zijn selectie wil hebben die voor de volle honderd procent met hun hoofd bij QPR zitten. Voor de linkspoot betekent het dat hij zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid voortzet in de lucratieve Chinese Super League, de competitie waarvoor ook Oscar, Carlos Tévez en Axel Witsel onlangs kozen.

Anderhalf jaar geleden kon Chery aan de vooravond van zijn transfer naar Engeland ook al een financiële klapper in Azië maken, toen in het Midden-Oosten. Destijds koos de aanvallende middenvelder van FC Groningen echter voor de overstap naar QPR. Sindsdien kwam hij 66 keer in actie en scoorde veertien keer voor de huidige nummer zeventien van het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.