Ook bij Siena weet AS Roma niet te zegevieren

AS Roma wist de 4-0 overwinning op Internazionale geen goed vervolg te geven: het uitduel met Siena ging verloren. Napoli won wel, het had in eigen huis weinig moeite met Chievo.

Siena - AS Roma 1-0AS Roma blijft uiterst matig presteren op vreemde bodem. De ploeg van doelman Maarten Stekelenburg ging op bezoek bij Siena voor de zesde keer dit seizoen onderuit tijdens een uitwedstrijd. Zes minuten na rust besliste Emanuele Calaiò het duel in het voordeel van de thuisclub. Stekelenburg wist de strafschop van de spits net niet te keren. Het bleek de enige treffer van de avond, waardoor AS Roma zesde blijft verzuimde Internazionale te passeren op de ranglijst.

Napoli - Chievo 2-0Halverwege was de wedstrijd tussen Napoli en Chievo eigenlijk al gespeeld. Na een kwartier opende Miguel Britos de score namens de thuisploeg. De verdediger kon een hoekschop volledig vrijstaand inkoppen. Het was zijn eerste treffer in dienst van Napoli. Zeven minuten voor rust maakte Edinson Cavani (foto) er vanaf elf meter 2-0 van. De spits verdiende de strafschop zelf na een overtreding van doelman Stefano Sorrentino. Na rust bleef Napoli de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer in Stadio San Paolo. Foto: VI Images